Sint-Truiden

Fietsersbond Sint-Truiden vraagt dringend veilige fietsomgeving

Bij een ongeval begin deze week werd een fietser aangereden door een auto en zwaargewond. De Fietsersbond van Sint-Truiden vraagt dat de gevaarlijke punten voor fietsers dringend in kaart gebracht worden en aangepast. De fietser was niet in fout en ligt nog altijd in coma.

Het ongeval gebeurde aan de kruising van de Windmolenstraat met een zijstraatje van de Luikersteenweg dat toegang geeft tot de wijk Gulden Bodem, aan EM Decor zeg maar. De Windmolenstraat is een fietsroute die Brustem-Dorp verbindt met de stad.

Els Festraets van de Fietserbond: “Frank deed als huisarts alle verplaatsingen in de omgeving met de fiets, hij kende de knelpunten als geen ander. En toch werd ook hij het slachtoffer van een onveilig aangelegde fietsomgeving. Deze fietsweg die hij gebruikte is een onderdeel van de Vlaanderenroute en wordt ook veel gebruikt door jongeren die naar school gaan: zeker niet geruststellend voor hun ouders.”

De Fietsersbond van Sint-Truiden roept iedereen op om deel te nemen aan de fietskaravaan door de stad op zaterdag 27 november van 15 u. tot 16 u. met vertrek aan het station. Het is een oproep om met spoed werk te maken van een veilige fietsverbinding tussen de stad en de dorpen met conflictvrije kruispunten en fietsstraten.