Sint-Truiden

Fruitvallei krijgt uitbreiding met 54 hectare

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) heeft namens de Vlaamse Overheid het private gedeelte Volmolenbos overgekocht. Dat natuurgebied ligt aan de rand van de stad Sint-Truiden, op Stayen. De Fruitvallei wordt daarmee aanzienlijk uitgebreid. Het gaat om 54 hectare natuur-, wandel- en fietsgebied.

Vele Truienaren gaan op zondag graag wandelen in de Fruitvallei, aan de rand van de stad Sint-Truiden. Maar een deel van het gebied was private grond waar niet op gewandeld kon worden. Daar komt nu verandering in. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) is erin geslaagd het privaat gedeelte, het zogenaamde Volmolenbos, over te kopen. Volgens Demir komen er extra bomen, goed voor zo’n 28 hectare. Demir is ook minister van Toerisme. Op dat vlak krijgen wandelaars en fietsers er veel routes bij. Het uitstippelen ervan wordt wellicht één van de eerste taken voor nieuwbakken Nina Kvikvinia (N-VA), schepen voor Natuur. De Vlaamse dienst Natuur en Bos zal voor de praktische uitvoering zorgen. De bekende grote strook bos met populieren, wat voor vele wandelaars een prachtig zicht geeft, zal toch gewijzigd worden. Het bos wordt uitgebreid met inheemse soorten en met hoogstambomen.

Voorgrond foto – De Fruitvallei werd door de stad al mooi uitgewerkt met onderweg belevenissen voor kinderen.
Achtergrond foto – Schepen Kvikvinia mag daar nu een vervolg aan breien door de aankoop van de private grond met populieren