Sint-Truiden

Het Zonnelied Verbeeld: kunstenaars pleiten voor meer respect voor de natuur in Truiens museum

De desastreuze overstromingen en de bosbranden van afgelopen zomer
kunnen niet anders dan gelinkt worden aan de klimaatopwarming. 35
kunstenaars pleiten op subtiele wijze voor meer respect voor de natuur in de nieuwe, intrigerende tentoonstelling ‘Het Zonnelied Verbeeld’ van museum De Mindere.

De expo kwam tot stand in het kader van het festival Zin in Zomer, in samenwerking met cultuurcentrum De Bogaard en bibliotheek Toni Coppers uit Sint-Truiden. In de nieuwe tentoonstelling ‘Het Zonnelied Verbeeld’ in museum De Mindere uiten 35 kunstenaars op bijzondere wijze hun respect voor de natuur. De kunstwerken geven op intrigerende wijze weer hoe de kunstenaars zich verbonden voelen met de natuur. Ze lieten zich voor hun kunst inspireren door het Zonnelied van Franciscus. Die leefde in de 12e eeuw en schreef in het laatste deel van zijn leven het Zonnelied, waarin hij de zon z’n broer en de maan z’n zus noemt.

Het museum ontving maar liefst 210 kunstwerken uit Vlaanderen en Nederland. Hieruit werden door een professionele jury 35 kunstwerken geselecteerd. De bezoekers kunnen vanaf nu deze installaties, lithografieën, foto’s, schilderijen, videokunst en sculpturen ontdekken op verschillende locaties in het museum.

De tentoonstelling Het Zonnelied Verbeeld loopt tot 23 november 2021. Elke dag tijdens de openingsuren gratis te bezoeken in museum DE MINDERE, behalve op maandag.

‘Into the moss’ en ‘De Duinen’ van Wieneke Bremer