Sint-Truiden

Sint-Truiden: hond vergiftigd met snoepgoed?

In Sint-Truiden heeft Raadslid Filip Moers (Vooruit) zijn beklag gedaan over de aanpak van de zaak met de vergiftigde hond. Hij betreurt dat de politie pas na lang aandringen een PV wilde opmaken.

Raadslid Moers (Vooruit) deed zijn beklag op de laatste gemeenteraad. Hij was niet opgezet met de aanpak door het stadsbestuur en de politie in de zaak met de vergiftigde hond. Moers legt uit: “Ik betreur dat de politie pas na lang aandringen een PV wilde opmaken. Een hond zou met snoepjes vergiftigd zijn. Ik vind het erg dat als mensen hun trouwe viervoeter verliezen de burgemeester en de politie niet of nauwelijks reageert.”

Burgemeester Heeren reageerde onmiddellijk en zei dat ze de mails van de betrokkenen heeft doorgestuurd naar de korpschef. “Een mogelijke oorzaak zou ratten met rattenvergif zijn die zich nog hebben verplaatst”, aldus Heeren.

Rattenvergif

Of het om één hondenhater gaat is niet bekend. Maar de laatste maanden stromen vanuit een aantal regio’s – ook in Limburg – meldingen binnen over honden die een vergiftiging hebben opgelopen door iets wat ze buiten hebben gegeten. In de meeste gevallen gaat het om rattengif verstopt in stukken vlees.