Sint-Truiden

Huiszoeking bij journalist in zaak Heeren levert niets op: “Ik val nog liever dood dan mijn bron te onthullen”

De Truiense journalist Dirk Selis kreeg gisterenavond bezoek van speurders van de gerechtelijke politie. Die zijn op zoek naar de bron die Selis had ingelicht inzake de vroegtijdige vaccinatie van burgemeester Veerle Heeren en haar entourage. Na onderzoek van de woonst vertrokken de speurders zonder iets mee te nemen. “Ik val nog liever dood dan mijn bron te onthullen”, reageert Dirk Selis.

Dirk Selis staat in het Truiense al langer bekend als de flamboyante journalist die graag met de twee voeten vooruit stukken maakt over de Truiense politiek. Bij de start van Trudocs.be in oktober 2020 verklaarde hij op radio VRW: “Onze nieuwe website wil Truiense dossiers uitspitten, en tot op het bot.” Ook in de zaak Heeren is Selis van plan dat te blijven doen.

Huiszoeking

“Donderdagavond om 6 uur kreeg ik telefoon”, vertelt Selis. “Iemand van de federale gerechtelijke politie vroeg of ik naar mijn appartement wilde komen want ze stonden aan mijn deur. Ik heb dat dan gedaan. Ze waren met vier, twee mensen van de federale gerechtelijke politie en twee van de computer crime unit. Het bezoek verliep heel correct. Ze waren alle vier ook erg vriendelijk. Het bezoek was snel afgelopen. Selis had zijn laptop en gsm niet bij zich. “Ik heb meteen duidelijk gemaakt dat ik niet van plan was mijn bron bekend te maken. Ik ben journalist en zal dat nooit doen. Zij begrepen dat. Ik begrijp dan weer dat de onderzoeksrechter in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar mogelijke schending van het medische beroepsgeheim een aantal onderzoeksdaden moet stellen. Iedereen moet zijn werk doen. Ik zal intussen de zaak Heeren verder blijven uitspitten tot de hele waarheid bovenkomt. Als journalisten zo’n zaak in handen krijgen, moeten ze die aan het licht brengen vind ik”, besluit Selis.