Sint-Truiden

Kermisterras moet afwezigheid Brustem kermis beetje verzachten

Op zondag 30 mei zou het kleine kermis moeten zijn in Brustem. Normaal staan er dan kermiskramen op het dorpsplein en verzorgt de vzw Burchtheem daar een terras. Maar corona heeft er anders over beslist. Geen kermis dus. Toch wil de vzw een beetje kermissfeer brengen met een terras met taart en bier echt van eigen dorp.


“Iedereen is meer dan welkom aan de zaal aan de Burggracht, en dat op zondag 30 mei van 14 tot 19 uur”, vertelt Jo Hendricx, voorzitter van vzw Burchtheem. “Het is jammer dat onze Brustemse evenementen zoals de Burchtloop en Brustem Bruist (zie foto, uit het archief van 2017) dit jaar niet kunnen doorgaan. Als de cijfers beter worden kan er toch nog wat gebeuren met de tweede kermis, die traditioneel in augustus”, bevestigt hij.

Eigen dorpsproducten

“We gaan ons terras aantrekkelijk maken”, gaat Jo verder. “Wij serveren de enige, echte Brustemse taart, volgens het oude recept van de vroegere dorpsbakker. Andere hongertjes stillen we met een tapasschoteltje.
Daarnaast schenken we voor de eerste keer ons eigen Brustems bier. De naam verklappen we nog niet”, glimlacht hij. De opbrengst is ten voordele van de Brustemse verenigingen die aangesloten zijn bij de vzw Burchtheem.