Sint-Truiden

Kerstcadeau van ere-gouverneur Reynders

Herman Reynders was van 2009 tot 2020 gouverneur van Limburg. Bij zijn afscheid dit jaar bezorgde hij elke Limburgse gemeente en politiezone een waardebon voor een zomereik. Dit geschenk past in zijn ambitie om in Limburg meer bomen aan te planten. Op 21 december 2020 kregen de twee zomereiken een waardige plek op het kerkhof van Schurhoven.

“De zomereik is een inheemse boom en kan perfect in het najaar, wanneer de boom voldoende in winterrust is, aangeplant worden. We hebben gekozen voor het kerkhof van Schurhoven als locatie omdat zomereiken erg groot kunnen worden en de bomen hier alle ruimte krijgen om te groeien. We zijn ook al enige tijd bezig met een vergroeningsoperatie van onze begraafplaatsen om er meer rust en harmonie te creëren. De aanplant van deze bomen past perfect in dit project. De medewerkers van de groendienst zullen de bomen na hun aanplanting met de nodige aandacht verzorgen en onderhouden,” zegt schepen van Leefmilieu en natuur Ingrid Kempeneers.

“We zijn blij en dankbaar voor deze eikenbomen als afscheidscadeau. De bomen krijgen een waardige plaats op het kerkhof in Schurhoven en zullen een extra bijdrage leveren aan het verbeteren van de lucht- en levenskwaliteit in onze stad,” besluit burgemeester Veerle Heeren.