Sint-Truiden

Klant valt werknemer van Colruyt in Sint-Truiden aan

Dinsdag werd een werknemer van supermarkt Colruyt aangevallen door een klant. Die pikte het niet dat hij door de werknemer werd aangemaand om de coronamaatregelen te respecteren. Het personeel is het meer dan beu en legt donderdag 2 minuten het werk neer.

De klant die de Colruyt-werknemer tegen zijn benen reed, deed dit na een vraag van het Colruyt-personeelslid om de winkelkar te ontsmetten. Daar bleef het niet bij. Eénmaal buiten gooide de man stenen naar de wagen van het personeelslid en kreeg de winkelbediende ook nog een vuistslag van de klant in het gezicht. Het volledige incident werd op camera vastgelegd en is aan de politie gemeld. De discussie startte aan de kassa en meteen daarna heeft de rest van de feiten zich buiten de winkel afgespeeld. “Volgens onze informatie wist de klant op dat moment niet dat het om een medewerker ging, aangezien deze persoon gelijktijdig aan de kassa stond als klant en niet meer in uniform was omdat zijn dagtaak al was afgelopen”, reageert de Colruyt-directie.

Bijna dagelijks

‘‘Het gebeurt bijna dagelijks dat we een klant moeten aanspreken op het opvolgen van de coronamaatregelen, waarna er vaak agressieve reacties volgen”, zegt een vakbondssecretaris. “We hebben het er echt mee gehad.” Het personeel zal donderdag 2 minuten het werk neerleggen.  

“We betreuren de feiten die zich in en aan Colruyt Sint-Truiden hebben voorgedaan”, klinkt het intussen in een reactie van Colruyt Group. “We ondersteunen de medewerkers in hun klacht die zij hebben ingediend bij de politiediensten.”

“Het klopt dat we dagelijks klanten moeten aanspreken op het naleven van de maatregelen in onze winkels, maar in het merendeel van de gevallen gebeurt dit nog steeds in zeer constructieve omstandigheden”, klinkt het verder. “Het gebeurt zelden dat dergelijke zaken ontaarden, zoals in Sint-Truiden is voorgevallen.”

Het incident in Sint-Truiden is geen uitzondering, zo zeggen vertegenwoordigers van het winkelpersoneel bij alle ketens in ons land. Winkelbediendes worden dagelijks geconfronteerd met agressie en geweld wanneer ze klanten vragen om de coronamaatregelen na te leven.