Sint-Truiden

Korpschef reageert op zogezegde parkeerboetes Driewilgenstraat: “Er is welgeteld één PV opgesteld!”

Korpschef Steve Provost van de politiezone Sint-Truiden-Nieuwerkerken-Gingelom is niet opgezet met de stemmingmakerij rond parkeerboetes aan de basisschool in de Driewilgenstraat te Engelmanshoven. “Wij werken vooral preventief en bovendien is er vlakbij een alternatief om veilig te parkeren”, vertelt hij aan VRW-Nieuws.

Toen de kranten gisterenmorgen op de redactietafel van VRW terecht kwamen viel ons oog al gauw op het stuk waarin geklaagd werd door buurtbewoners en ouders over de vele bekeuringen die er zouden uitgeschreven zijn. “Daar is niets van aan”, reageert korpschef Provost. “Er is welgeteld één PV opgesteld. Wij treden daar voornamelijk preventief op, juist om de veiligheid van de kinderen te garanderen. Foutparkeerders worden niet beboet, maar eerder aangesproken op hun gedrag.”

Ook de directie van de school BSGO De Letterfant stuurde al een oproep naar de ouders om correct te parkeren. De korpschef wijst op een veilig alternatief: “Even verderop is er de Luikersteenweg. Daar is ruimte voor parking en dient men een stukje te voet te gaan. En inderdaad, als iemand echt voor hinder zorgt, kan er geverbaliseerd worden. Voetpaden moeten ten allen tijde vrij blijven”, besluit korpschef Provost.