Sint-Truiden

Nieuwe McDonald’s Sint-Truiden met milieuvriendelijke aanpak

Op 23 maart zal de nieuwe McDonald’s op de Industrielaan in Sint-Truiden officieel de deuren openen. Opvallend daarbij is de aandacht voor duurzaamheid.

De nieuwe McDo komt er waar vroeger pop-updamesmodewinkel Lolita was gevestigd, naast broodjesbar Smak’in. Het nieuwe filiaal zal uitgerust zijn met een gloednieuw restaurant en enkele duurzame initiatieven. Zo komt er een Green Truck, een eigen afvalbeheersysteem zeg maar. Verder zal het bedrijf oog hebben voor een propere omgeving. Met een elektrische bakfiets geregeld het afval in de omgeving van het restaurant worden opgehaald. 

Opleidingen in sneltempo

De lokale manager David Cleynhens is niet aan zijn proefstuk. De vestiging in Sint-Truiden wordt zijn 4e restaurant. Cleynhens: “Alle geselecteerde kandidaten krijgen vóór de opening opleidingen om operationele kennis en praktische vaardigheden zoals hygiëne- en voedselveiligheidsregels onder de knie te krijgen. Bovendien leren ze soft skills op de werkvloer, zoals teamwork en klantgerichtheid. Ook coronamaatregelen om zichzelf, het team en klanten maximaal te beschermen, komen hier uitgebreid aan bod. Het gaat in het totaal over 125 opleidingsuren verspreid over 5 weken voor elke vaste medewerker.” In totaal worden 3000 opleidingsuren gegeven om het hele team klaar te stomen voor de opening van het restaurant. “Er staan nog enkele vacatures open. We zijn een mensenbedrijf en toevallig verkopen wij ook hamburgers. Daarom zijn training en coaching cruciaal om het team optimaal te laten functioneren en sta ik het liefst letterlijk tussen mijn mensen,” besluit Cleynhens, die ook de restaurants in Leuven, Maasmechelen en Kampenhout uitbaat.