Gingelom, Sint-Truiden

Meisje in Gingelom verkracht *** 50-jarige man opgepakt

Een 50-jarige man uit Landen is maandag opgepakt voor de verkrachting van een minderjarig meisje in Gingelom begin mei. Mogelijk komt de man in aanmerking voor andere feiten.

Drie weken geleden zou een minderjarig meisje in Gingelom van de fiets getrokken zijn. Ze zou door een man bij de arm gegrepen zijn en werd daarna verkracht. In het kader van het samenwerkingsprotocol tussen de politiezones Tongeren-Herstappe, Kanton Borgloon en Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken heeft de recherche van de politie Kanton Borgloon wekenlang onderzoek gevoerd.

Daardoor is een 50-jarige man uit Landen nu opgepakt. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Die liet hem aanhouden. Hij verblijft nu in de gevangenis terwijl het verdere onderzoek loopt. Diezelfde persoon komt immers in aanmerking voor andere feiten. Het zou gaan om feiten van belaging en mogelijk andere zedenfeiten in de regio. Hij zou met zijn voertuig, een Mercedes SUV, meermaals in de buurt van Landen, Gingelom en Sint-Truiden opgemerkt zijn onder verdachte omstandigheden. De recherche van politie Kanton Borgloon voert verder onderzoek.