Sint-Truiden

Momentum & De Villa – 12 leerlingen testen positief

Gisteren zijn een driehonderdtal leerlingen en personeelsleden van kleuter- en basisschool Momentum en Leefschool De Villa in Sint-Truiden getest. Uit de resultaten blijkt dat er 12 bijkomende coronabesmettingen zijn.

Het gaat om 2 kleuters en 10 leerlingen van de basisschool. De testen geven aan dat er een hoge virale lading aanwezig is waardoor de kans bestaat dat het zou kunnen gaan om de Britse coronavariant. Een aantal stalen zullen verder onderzocht worden om na te gaan of er sprake is van de zeer besmettelijke Britse variant van het coronavirus. Ondertussen gelden er strikte quarantaine- en isolatieregels voor alle betrokken leerlingen en personeelsleden en dit gedurende 10 dagen. Daarnaast zullen contactopvolgers alle hoogrisico-contacten van die leerlingen en personeelsleden opsporen. Ook zij moeten zich laten testen en zich 10 dagen aan de quarantaineregels houden.

Alle leerlingen en personeelsleden met een negatieve test moeten 10 dagen in quarantaine. Op dag 9 zullen zij een tweede test kunnen laten afnemen. Pas als ook de tweede test negatief is mogen zij na dag 10 uit quarantaine.