Sint-Truiden

Nieuw record voor Truiense wielerclub: 116 renners met ambitie

Wielerclub KZLWC verzamelden de renners op hun trainingsparcours in Bernissem. De Truiense club telt in 2022 maar liefst 116 renners actief in de verschillende categorieën. Voor het tweede jaar op rij haalt de club het kwaliteitslabel voor ‘jeugdvriendelijke club’ binnen.

Het ‘Gouden Wiel’, het kwaliteitslabel van Cycling Vlaanderen voor de meest jeugdvriendelijke club, werd door het Truiense KZLWC met gemak binnengehaald. Bovendien kon de club vorig jaar enkele mooie sportieve prestaties neerzetten. En ook in de toekomst willen de 116 renners het beste van zichzelf gaan geven.

Topprestaties

Quinte Geldhof kroonde zich tot Limburgs kampioen veldrijden bij de 1e jaars nieuwelingen. Maya Louagie werd Vlaams kampioen op de piste en Lisa Coenegrachts behaalde zilver op het BK Virtual Cycling. Brenda Kaczmarczyk voegde de Limburgse kampioenentrui Masters C toe aan haar palmares. Tim Celen tenslotte, werd wereldkampioen in de G-Sport. Hij behaalde bovendien olympisch brons in de tijdrit én zilver in de wegrit.

KZLWC mag ook het Limburgs kampioenschap op de weg organiseren, en dat op 1 mei 2022.