Sint-Truiden

Noémie en Roeland van Bokkenhof vangen met veel liefde geitjes op

Sinds kort heeft Gorsem (Sint-Truiden) een heuse dierenopvang voor geitjes. Op Bokkenhof zullen Noémie en Roeland met open armen geitjes ontvangen en verzorgen. De uit de hand gelopen hobby werd bezegeld met een opleiding voor schapen- en geitenhouderij.

Noémi en Roeland zijn twee dertigers met een passie voor dieren. Het verhaal begon voor hen met de allereerste opvang van twee geitjes, Taco en Telma.

Een thuis voor geitjes

Bokkenhof werd opgericht begin 2021 met het idee om ook andere geitjes een thuis te bieden. Geitjes die uit allerlei situaties komen. Een particulier die ze niet meer kan verzorgen, dieren met een beperking, een inbeslagname, maar ook andere geitjes zonder een thuis kunnen bij ons terecht.

“Geitjes die bij ons toekomen gaan eerst in een speciale quarantaine weide, waar de dierenarts hen nakijkt. We nemen de kosten op ons voor mestonderzoek en ontworming, castratie en bloedtesten. Zodra ze er klaar voor zijn, gaan we op zoek naar een nieuwe thuis voor hen.”

Blijvers

“Bokjes die geen nieuwe adoptie ouders vinden, zullen bij ons blijven wonen hier op de hoeve.  De vorige eigenaars krijgen ook de keuze of zij de geitjes permanent bij ons willen laten verblijven, of dat wij voor hen op zoek mogen naar een nieuwe thuis. Als mensen ervoor kiezen om hun geitjes permanent bij ons te laten verblijven, kunnen ze hun avonturen nog volgen op onze sociale media.”

Opleiding 

Noémie en Roeland hebben een opleiding gevolgd bij het NAC over schapen- en geitenhouderij. Met die opleiding hebben de twee geitenliefhebbers een stevige basiskennis om goed op te hoogte te zijn van ziektes, huisvesting en de wetgeving errond.

Oormerken

Dat de twee verzorgers een groot hart hebben voor geitjes blijkt uit hun visie op het oormerken. “Er zijn tegenwoordig alternatieven zoals een chip in de nek of in de maag, die veel minder pijnlijk zijn en een verwaarloosbare kans op infecties hebben. Toch is deze verminking in het jaar 2021 nog steeds bij wet verplicht! Op Bokkenhof worden we daar mee geconfronteerd. We hopen dat de problematiek van verminkte oren snel mag plaatsmaken voor een respectvol alternatief. “