Sint-Truiden

Omgekeerde aftelkalender nodigt uit om te geven

We kennen ze allemaal wel: de aftelkalenders naar Sinterklaas of naar Kerstmis, de adventskalender met chocolaatjes bij elke dag tijdens de Advent. Lies en Patrick uit Brustem lanceren een oproep om dat eens anders aan te pakken. “Waarom eens niet een doos vullen voor de minder bedeelden”, zo klinkt het.

“Je kan elke dag van de Advent iets in een doos stoppen: houdbare producten zoals pasta, rijst, drank, conserven, waar mensen een maaltijd mee kunnen maken, of een lekker sapje in pak of fles, of bruikbare producten zoals tandenborstels en tandpasta. In de doos mag gerust ook iets lekkers voor met kerst, of iets leuks om mee te spelen, of een tegoedbon voor een winkel”, vertelt Patrick.

De bedoeling van de actie is dat de doos goed gevuld geraakt zodat die kan doorgegeven worden aan een gezin in moeilijkheden. Patrick woont in Brustem en hoopt daar wat te kunnen binnenhalen voor zij die het moeilijk hebben. Hij geeft er graag een tip bij: “Doe het samen met je gezin, een groep collega’s en print een afstreepkalender af. Hang die boven de lege doos en stop daar elke dag iets in.”

Inlevermoment

Om er zeker van te zijn dat het afleveren coronagewijs veilig gebeurt zullen de initiatiefnemers op zaterdag 20 december de ganse dag in zaal Burchtheem te Brustem alles in ontvangst nemen met telkens een beperkt aantal bezoekers. Die moeten zich vooraf inschrijven via de Doodle. Patrick hoopt dat mensen gul zullen geven. Via Sint-Vincentius zullen de kerstpakketten terecht komen bij de organisatie van de Voedselbank, die weten welke mensen ze kunnen gebruiken.

Doodle | Afleveren omgekeerde adventskalender

Indien je graag meedoet, maar niet in staat bent je pakket af te leveren, kan je ons bereiken op zaalburchtheem@gmail.com. Je pakket wordt dan opgehaald.

Na het afleveren op 20 december, blijven de pakketten nog 3 dagen ‘rusten’ in de zaal. Sint-Vincentius komt ze dan op 23 december ophalen en zal instaan voor de verdeling.