Sint-Truiden

Oud-burgemeester Vandenhove roept stadsbestuur op om Heidemeren niet te verkopen

“De stad mag de visvijver Heidemeren niet verkopen”. Dat is de stelling van gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove (Vooruit). Voor de oud-burgemeester verdienen ook sportvissers hun plek onder de zon.

“De stad Sint-Truiden heeft heel wat eigendommen in de uitverkoop gezet om de financiële put te dempen”, begint Ludwig Vandenhove zijn verhaal. “Ook de visvijver Heidemeren in de deelgemeente Runkelen op de Binderveldseweg hoort daarbij. Ik vind dat de stad die visvijver in eigendom moet houden. Ook sportvissers verdienen de kans om hun geliefkoosde hobby of sport uit te oefenen.”

Sportbeleid in de breedte

Voor Vandenhove betekent een goed sportbeleid dat men in de breedte gaat en dat iedereen de mogelijkheid krijgt om een sport onder de best mogelijke voorwaarden en zo dichtbij mogelijk bij huis te beoefenen. Vandenhove: “Bovendien ligt er naast dit recreatiegebied in Runkelen een behoorlijk stuk natuurgebied. En de randgemeenten verdienen eveneens de nodige aandacht. Dat is een reden te meer om deze eigendommen in de openbare handen van de stad Sint-Truiden te houden. Ik hoor dat de stad Sint-Truiden omwille van een praktische aangelegenheid de verkoopprocedure heeft stopgezet. Waarom van dit uitstel geen afstel maken? Ik vind dat er definitief afgezien moet worden van de uitverkoop van dit domein”, besluit Vandenhove.