Gingelom, Nieuwerkerken, Sint-Truiden

Posters van burgemeesters in vaccinatiecentrum Sint-Truiden weggehaald

In het vaccinatiecentrum te Sint-Truiden heeft de (tijdelijke?) burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) alle posters van politici laten weghalen. De drie burgemeesters Veerle Heeren, Dries Deferm (Nieuwerkerken) en Patrick Lismont (Gingelom) stonden er met ontblote arm op een poster, klaar om geprikt te worden.

Die posters maakten onderdeel uit van een fotoreeks die mensen moest aanmoedigen om zich te laten vaccineren. De posters van vrijwilligers blijven wel hangen. “Politici moeten wegblijven uit vaccinatiecentra”, vindt Jelle Engelbosch. Waarmee hij aangeeft één van de argumenten van Veerle Heeren om zich vroegtijdig te laten vaccineren, afkeurt. “Ik zal me pas als allerlaatste Truienaar laten vaccineren. Eerst de Truienaren, dan pas de burgemeester. Zo simpel is dat”, besluit hij.

Heeren komt terug

Uit reacties van zowat de halve politieke wereld en politicologen in Vlaanderen, vindt een overgrote meerderheid dat ontslag het beste zou zijn voor Veerle Heeren. Maar zoals te verwachten gaat die politieke logica niet op voor Sint-Truiden. Ook Vooruit-raadslid Ludwig Vandenhove verwachtte dat Heeren niet zou terugkeren. Maar alles wijst erop dat Heeren half juli een doorstart gaat maken. Tenzij het verslag van audit Vlaanderen voor haar slecht uitvalt; dan zal minister Somers van Binnenlands Bestuur haar kunnen schorsen of ontslaan.