Sint-Truiden

PVDA Sint-Truiden start petitie tegen sluiting loketten

PVDA Sint-Truiden is niet te spreken over de afbouw van de dienstverlening bij de NMBS.  Zo blijft vanaf aanstaande zondag het loket van Sint-Truiden dicht. “Onaanvaardbaar”, zegt PVDA-voorzitter Pirard. “Door de inperking van de openingsuren komt de kwaliteit van de dienstverlening in gedrang. Mensen die meer hulp nodig hebben moeten hun plan maar trekken?

Omdat PVDA het belangrijk vindt dat mensen die hulp nodig hebben ook op zondag aan het loket van de NMBS terecht kunnen, overhandigde de partij een ruiker bloemen aan de loketbediende. “Wij vinden hun werk zeer nuttig”, vertelt Maxime Pirard, voorzitter van PVDA Sint-Truiden. “Vanaf 1 maart zullen de Truiense loketten definitief sluiten op zondagen en dat is voor ons onaanvaardbaar. Door de inperking van de openingsuren komt de kwaliteit van de dienstverlening in gedrang. Mensen die meer hulp nodig hebben moeten hun plan maar trekken? Wat met oudere mensen die niet overweg kunnen met een automaat of niet handig zijn met de smartphone? Wat met dagjestoeristen die het niet gewend zijn om de trein te nemen? Straks belanden onze kusttoeristen nog per ongeluk in Bokrijk! Wij vragen de NMBS te blijven investeren in dienstverlening dichtbij de mensen en dus de loketten terug dagelijks te openen.”

Petitie 

De PVDA overhandigde een ruiker lentebloemen om de loketbedienden te waarderen voor hun nuttige werk. De partij berekende dat het aantal treinreizigers in Limburg sterk daalt. Tussen 2013 en 2019 daalde het gemiddeld aantal Truidense treinreizigers op weekdagen met maar liefst 27,57%. “Op weekenddagen is die trend minder negatief, maar wat ons betreft moet het aanbod net uitbreiden en niet inkrimpen als we willen dat meer mensen de trein nemen”, zegt Pierard.

De NMBS wil 44 loketten sluiten in heel België en de openingsuren van 37 loketten, waaronder die van Sint-Truiden, inperken. “Dit alles komt bovenop de loketten die de afgelopen jaren al werden gesloten. Daarom dat we een petitie zijn gestart. Genoeg is genoeg”, besluit Pirard.

https://www.pvda.be/houd_de_loketten_in_onze_stations_open