Sint-Truiden

Ruim 100 verwaarloosde dieren in huis op Luikersteenweg

De politie heeft in een woning op de Luikersteenweg ruim 100 dieren in beslag genomen. De dieren waren overduidelijk verwaarloosd. Er was geen eten of drinken voorzien. Het dierenasiel en het Vogel- en zoogdierencentrum ontfermen zich nu over de diertjes.

Naar aanleiding van een klacht over de eigenaar van de dieren werden de ruim 100 verwaarloosde dieren ontdekt in een huis op de Luikersteenweg te Sint-Truiden. Het gaat om 3 honden en een kat, en verder ook een hele rist konijnen, ratten, hamsters, kippen, ganzen, woestijnratten, eenden, duiven, stekelmuizen, kanaries, gerbils, kalkoenen, allerlei soorten knaagdieren, een zebravink en een schildpad. De dieren werden in verschillende veel te kleine kooien gehouden zonder eten of drinken. Sommige diertjes lagen al dood in hun kooitje.  

Het dierenasiel van Sint-Truiden en het Vogel- en zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder gaan de nog levende dieren nu verzorgen en opvangen. Voor sommige onder hen komt de hulp net op tijd. De zaak ging aan het rollen na een anonieme melding. De politie zet het onderzoek verder.