Sint-Truiden

Schooltje Schuttershof sluit 10 dagen omwille van besmettingen

Leerlingen en personeel van basisschool Schuttershof zullen 10 dagen thuis moeten blijven nadat er een aantal leerlingen en leerkrachten positief testten op corona. Ook de buitenschoolse opvang Tutti Frutti en groepsopvang De Egeltjes gaan tijdens die periode dicht.

Kleuter- en basisschool Schuttershof in de Tichelrijlaan in Sint-Truiden sluit gedurende tien dagen de deuren nadat er een aantal leerlingen en leerkrachten positief testten op corona. Het zou gaan om een besmetting met de Britse coronavariant. Om de mogelijke uitbraak zo snel mogelijk in te dammen, wordt de kleuter- en basisschool gesloten. Alle leerlingen en personeelsleden van de kleuter- en basisschool zullen onmiddellijk gedurende tien dagen in quarantaine moeten. Leerlingen, ouder dan 6 jaar, en personeelsleden zullen morgen al getest worden.  

Trudosporthal als mini-testcentrum

In overleg werd vandaag – dinsdag – beslist om de basisschool te sluiten en op woensdag 20 januari leerlingen en personeel van de kleuter- en basisschool te testen. Om dat in goede banen te leiden, richt de stad Sint-Truiden in de Trudosporthal een “mini-testcentrum” in waar zo snel mogelijk de 280 leerlingen en 25 personeelsleden getest kunnen worden.

Omdat leerlingen van de betrokken school gebruik maakten van de buitenschoolse opvang Tutti Frutti zal ook deze gesloten worden. 48 kinderen die in contact kwamen met leerlingen uit de kleuter- en basisschool Schuttershof gaan eveneens in quarantaine. Alle ouders werden dinsdagnamiddag op de hoogte gebracht. Verder is bekend geworden dat een Truiens gezin besmet geraakt is met de Britse variant van het coronavirus. Twee kinderen uit dit gezin maken gebruik van groepsopvang De Egeltjes. Deze groepsopvang wordt ook 10 dagen gesloten. De kinderen en het personeel wordt gevraagd zich te laten testen en gedurende tien dagen in quarantaine te gaan.