Sint-Truiden

Sint-Truiden activeert bloesemmeter maar zet inschrijvingen bloesemwandelingen ‘on hold’

Ondanks de stijgende cijfers werd de voorbije dagen in Sint-Truiden promotie gemaakt voor de bloesemmeter. Vandaag blijkt echter dat de inschrijvingen voor de bloesemwandelingen en dito nocturnes zijn bevroren. Toeristen kunnen wel nog terecht in Borgloon en bij privé-initiatieven in de streek.

Met de coronamaatregelen blijven de bloesembars sowieso al gesloten. De voorbije dagen klonken hoopvol gezien de promotie van de bloesemmeter van Sint-Truiden. Nu zet de stad de inschrijvingen stop voor de bloesemwandelingen. Er wordt gewacht op de keuzes die het nationaal overlegcomité van de regeringen gaat doen. De fruitboeren zouden liefst van al willen doorgaan. Tussen de plantages van appels, peren en druiven is het heerlijk wandelen in de bloesemtijd. Boeren zijn ook fier op hun bedrijf, en hopen dat ze snel terug groen licht krijgen. Velen maken zich sterk dat ze een aanbod in bubbels van 10 kunnen realiseren.

De toeristische diensten in Zuid-Limburg denken dat het wel eens heel druk kan worden in Haspengouw de volgende weken, zeker als mensen zich voor niet-essentiële zaken mogen blijven verplaatsen.