Sint-Truiden

Sluikstorten en hardrijden nemen toe in Sint-Truiden

Op het grondgebied Sint-Truiden nemen overtredingen toe, zowel in het verkeer als wat betreft sluikstorten. Is er een sfeertje ontstaan zoals ‘als Veerle mag aanblijven mogen wij ook vanalles dat niet mag’?

Is het een reactie op het aanblijven van Veerle Heeren? Wie zal het zeggen? Heeft de Truienaar er genoeg van nadat Heeren schuld bekende in de zaak van het vroegtijdig vaccineren maar toch niet opstapte? “Ze heeft haar politieke verantwoordelijkheid niet genomen en ze had dat wel moeten doen”, klinkt het scherp in de podcast van Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur bij Het Nieuwsblad. Ook politicologen begrijpen er niets meer van.

Overtredingen

Zou ook de Truienaar nu iets hebben van “je m’en fou”? In en rond Sint-Truiden zien we toch heel wat overtredingen. Tijdens het winkelen in de Luikerstraat komt er een witte BMW (SUV-achtig) door gevlogen tegen hoge snelheid. Er kijkt nauwelijks iemand op. Dat kan blijkbaar zomaar. En ook rond de stad gebeuren er overtredingen die vroeger zelden voorkwamen.

Afgelopen dinsdag hield de politie een verkeersactie, zij het niet op snelheid, met deze resultaten:

👉Onmiddellijke inningen• 6 x parkeerovertreding• 1 x gebruik gsm achter het stuur

👉Processen-verbaal• 1 x niet verzekering aanhangwagen en vervallen technische keuring• 1 x drugs in verkeer• 1 x sturen spijts levenslang rijverbod • 1 x toevertrouwen van een voertuig aan een persoon met verval van het recht tot sturen

👉Arrestatie: tijdens de actie werd 1 persoon gearresteerd. Bij de doorzoeking van het voertuig werd 7,5 kg cannabis aangetroffen.

Sluikstorten

Diezelfde dag was er ook een zwaar geval van sluikstorten. De politie geeft mee: “Onze interventiediensten hebben op dinsdag 3 augustus 2021 vaststellingen gedaan inzake een zeer ernstig geval van sluikstort van asbestplaten in een weide langs het Borgwormpad in Aalst. De brandweer is eveneens ter plaatse gekomen om de platen af te dekken. Het onderzoek is lopende. Volgens de reeds gehoorde getuigen was er op maandag 2 augustus nog niets te zien. We zoeken dus getuigen die op dinsdag 3 augustus een vrachtwagen of een landbouwvoertuig gezien hebben met deze zeer aanzienlijke lading asbestplaten.”

Meldingen, getuigenissen mogen doorgegeven worden via 011 70 19 11