Sint-Truiden

STVV rukt op richting top 10

Na de 1-3 overwinning van zaterdag tegen Kortrijk heeft Sint-Truiden een stevige plaats in de middengroep van de competitie. Een overzicht van de wedstrijd.

Kortrijk en STVV zorgden voor heel wat pittige duels. Er kwamen al gauw doelkansen voor de Kanaries. Na tien minuten bracht Brüls de broodnodige assist tot bij de tweede paal. Koita maakte er gebruik van: 0-1. Kortrijk reageerde met doelpogingen maar oogstte geen succes. Het werd penalty na een trekfout en Brüls zette de 0-2 op het bord.

Na de rust ging Kortrijk nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel uiteindelijk op het uur: een intikker van Badri na uitstekend voorbereidend werk van Badamosi. Diezelfde Badamosi zag even later zijn gelijkmaker afgekeurd worden wegens een fout op de doelman.

STVV slaagde er pas in de slotfase in om weerwerk te bieden. Na een pegel van Koita op de lat was het uiteindelijk Hayashi die de wedstrijd besliste met de 1-3. Zuur voor Kortrijk, dat met 0 op 9 achterblijft. STVV lijkt met 31 punten stilaan zeker van het behoud en staat mooi 11e.