Sint-Truiden

Succesvolle voorstelling in Theater De Roxy blijft doorlopen

Theater De Roxy is weer helemaal terug met de komedie ‘Eén is geen!’ Het stijgend aantal besmettingen en de nieuwe coronamaatregelen deden heel wat activiteiten in Haspengouw opschorten, maar niet zo in ‘De Roxy’. Alles wordt er coronaproof geregeld en de komedie zal zoals gepland tot en met 5 december blijven lopen.

‘Eén is geen’ is een komedie die zich afspeelt in de wereld van de luxe-immobiliën.  Auteur Yves Caspar is daarmee niet aan zijn proefstuk toe.  Zijn eerdere komedies ‘Vallende Sterren’, ‘Jezus, Maria, Jozef’, ‘Op goed geluk!’, ’Bedankt lieve ouders’,… worden ondertussen door heel wat theatergezelschappen in Vlaanderen met succes op de planken gebracht. 

Eén is geen!

Gunter Reniers klinkt trots als het over de nieuwste productie gaat: “We namen de titel van het stuk ook erg letterlijk en we vroegen niet één bekende dame maar 4 BV-dames om ons te vervoegen op het podium.  Els Tibau maakt na 15 jaar haar theatercomeback. Tine Priem en Katrien De Becker ruilen de soapdecors van ‘Thuis’ (Tamara en Tania) voor 4 weken met het Roxy-podium en comedy- en revuetalent Saskia De Baere kent u zeker nog van haar rol in de VTM-sitcom ‘Droge voeding kassa 4’.” Voor Reniers is komedie kunnen spelen met deze ploeg gewoon top. “Comedy is een vak. Timing, mimiek, dosering, … dat moet allemaal juist zitten en deze dames hebben dat onder de knie.” Ook Caspar klinkt tevreden:

Yves Caspar: ”Ik ben een zeer tevreden regisseur en auteur en ik speel met heel veel plezier zelf ook mee. Ondertussen schrijf ik ook al enkele jaren voor televisie (de serie ‘Thuis’, nvdr.) maar de première van een eigen theaterkomedie blijft nog altijd heel speciaal.  Er zijn ook weer plannen voor een theatertoer volgend seizoen.

Eén is geen! loopt nog tot en met 5 december in Theater De Roxy in St-Truiden. Tickets kosten 18 euro en je kan zelf je zetels boeken op www.deroxy.be  Daar vindt u ook alle info en de speellijst.