Sint-Truiden

Taxiritten om minder mobiele inwoners naar het vaccinatiecentrum te krijgen

Minder mobiele inwoners kunnen voor hun transport van en naar het vaccinatiecentrum in Sint-Truiden een beroep doen op verschillende taxibedrijven die op het grondgebied Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken actief zijn. Hiervoor sloten de gemeenten een samenwerkingsovereenkomst af gekoppeld aan een vast bedrag van 5 euro.

Vanaf woensdag kunnen minder mobiele inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken een beroep doen op een taxibedrijf voor hun vervoer van en naar het vaccinatiecentrum.

De stad Sint-Truiden heeft, in samenspraak met de gemeenten Gingelom en Nieuwerkerken,  verschillende taxibedrijven bevraagd om in te staan voor het taxivervoer voor de minder mobiele burgers van de deelnemende gemeenten. In overleg met de verschillende taxibedrijven werd tot een vergelijk gekomen inzake de tariefbepaling voor het vervoer van en naar het vaccinatiecentrum, rekening houden met de doorlooptijd in het vaccinatiecentrum.

Hierdoor betalen minder mobiele inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken een vast tarief van vijf euro voor hun rit heen en terug het vaccinatiecentrum. Het forfaitair bedrag van vijf euro per rit, ongeacht het aantal personen, volstaat echter niet om de kosten van het taxivervoer te dekken. De stad Sint-Truiden en de gemeenten Gingelom en Nieuwerkerken zullen het bijkomende forfaitair bedrag (15, 25, 35, 50 en 65 euro afhankelijk van de afstand) aan de taxibedrijven overmaken.

Wie rekent op een taxidienst, vraagt de rit minstens twee dagen op voorhand en kan in één moeite de vaccinatieafspraak bevestigen. De aanvraag van de rit kan enkel via het callcenter van het vaccinatiecentrum op het telefoonnummer 011 49 49 07.