Sint-Truiden

Tijdelijke winkeltjes van UCLL-studenten in de Stapelstraat te Sint-Truiden

De studenten Bedrijfsmanagement van campus Diepenbeek van UCLL openen een tijdelijk winkeltje in de Stapelstraat nummer 33 te Sint-Truiden. Alles kadert in hun opleiding KMO & Ondernemen. Er zijn van hetzelfde project ook winkels in Hasselt en Genk. De winst die de studenten maken gaat naar goede doelen.

“Na de lancering van hun webshops afgelopen december, vind je vanaf 11 februari winkels van de 43 laatstejaars van het keuzetraject Kmo & Ondernemen verzameld in het centrum van Hasselt”, vertelt Sophie Haenen, docent Bedrijfsmanagement. “Elke pop-up heeft een tweede locatie in Sint-Truiden of Genk. De Limburgers kunnen dit jaar het ondernemerschap en enthousiasme van onze studenten dus op drie locaties ontdekken. Ook hun webshops blijven draaien zodat de klanten echt ‘omnichannel’ kunnen shoppen.” Haenen klinkt trots: “Drie steden, negen pop-ups en achttien winkelpunten…ik ben trots op wat onze studenten weten te realiseren. Elk team brengt producten naar de klant op de winkellocaties. Wanneer je bedrijf de opportuniteit krijgt om uit te breiden, vergroot dat je potentiële klantenbestand, maar het vergt ook een strakke planning. Ondertussen blijven ook de webshops operationeel zodat klanten echt ‘omnichannel’ kunnen winkelen: in de winkel én online, naargelang het uitkomt.”

De winst die de studenten maken gaan naar goede doelen zoals het dierenasiel van Genk en de organisatie Fighters Against Cancer

Pop-up-winkels nog tot zaterdag 26 februari, van 10u tot 18u:

  • HASSELT: Koning Albertstraat nr. 33
  • GENK: A l’aise, Boxed-up, De Geurbaron, Déjà-mis, Homymade en Sozar in Shopping 1
  • SINT-TRUIDEN: Artistique, Be(a)wear en Chocoholics in de Stapelstraat nr. 33.

https://www.ucll.be/samenwerken/innovatieve-projecten/popups/pop-webshop-limburg-2021-2022

De pop-up winkel van de UCLL-studenten in de Stapelstraat 33 te Sint-Truiden