Sint-Truiden

Truidense Lisa Wauters finaliste in Queen of The models

De jonge en relatief onbekende contest Queen of the Models telt onder haar finalistes de Truidense Lisa Wauters (20). “Ik neem deel om mezelf die vertrouwensboost te gunnen. Maar later word ik sowieso leerkracht.”

“Zeg niet zomaar ‘missverkiezing’ tegen deze wedstrijd”, steekt Lisa Wauters van wal. “Vanaf 16 jaar kan iedereen deelnemen. Je hoeft niet meteen de knapste te zijn. We moeten geen duizenden euro’s sponsorgeld inzamelen. We worden evenmin verplicht om finaletickets of snoepzakjes te verkopen. Er zijn dus weinig of geen financiële verplichtingen buiten het eenmalige instapbedrag van 1.500 euro.” 

Om de twee weken valt er voor de kandidates iets anders te beleven. “Dat gaat dan over een fotoshoot, een workshop of een leuke activiteit”, legt Lisa uit. “Door corona is dat aanbod voorlopig natuurlijk beperkt, de eerste kennismaking met de andere kandidaten verliep digitaal.”

Groeiend zelfvertrouwen

“Wat me aanspreekt is de veelzijdigheid in de vaardigheden die er getest worden.” In tegenstelling tot een klassieke missverkiezing waarbij het uiterlijke in het oog springt, beoordeelt deze contest je op een brede waaier aan eigenschappen. Je totale persoonlijkheid komt zo aan bod”, vertelt Lisa over haar deelname. “Ik ben in het verleden op school gepest geweest, en dat gaf een flinke knauw aan mijn zelfbeeld. Maar ik ben uit dat dal geklommen, en deze contest wordt de kers op de taart. Ik gun mezelf deze deelname om zo weer helemaal trots op mezelf te kunnen zijn. Ik voel ook dankbaarheid omdat ik gesteund word door mijn vriend Ben en door anderen uit mijn omgeving.”  (rudc )

Voor de klas

Natuurlijk zitten er in de aanloop naar de finale in het najaar klassiekers tussen zoals fotoshoots en de persaandacht. En ook al is de wedstrijd vooral bedoeld voor wie later een modellencarrière wil uitbouwen; Lisa ziet haar toekomst niet onmiddellijk als model. “Ik volg een opleiding om leerkracht Lager Onderwijs te worden. Queen of the Models doet me groeien in mijn zelfvertrouwen, maar mijn toekomst ligt in de klas. De bekende slagzin dat deelnemen belangrijker is dan winnen, is zeker op mij van toepassing”, besluit Wauters. De slotshow vindt plaats op zondag 24 oktober.