Media & Cultuur, Sint-Truiden

Truiens Cultureel Centrum vervroegt haar aanbod met ‘Zomeravonden’

Nu de maatregelen versoepeld worden kan ook het Cultureel Centrum De Bogaard weer opstarten. En dat gebeurt vervroegd vanaf 10 augustus onder de Abdijtoren.

Gewoonlijk start CC De Bogaard haar najaarsprogrammering op ergens eind september. “Maar zo lang kunnen we niet wachten”, klinkt het daar nu. De ploeg van Veronique Moïes koos de abdijtoren als 5-daagse stek om er in augustus enkele coryfeëen op de Truienaar los te laten. Een podium en 200 coronaveilige zitplaatsen vormen het decor voor een intiem cultureel tuinfeest in het hart van de stad.

Gevarieerd aanbod


Op de affiche staat veel muziek met Astrid Stockman, Meskerem Mees en Naima Joris. Verder ook theater met Warre Borgmans, poëzie met Delphine Lecompte en comedy met Amelie Albrecht en Bas Birker. Benieuws of die laatste, erg graag gezien in zijn thuisbasis Antwerpen, ook door de Truienaar gesmaakt zal worden. Op zondagnamiddag zijn er familievoorstellingen voor de allerkleinsten vanaf 6 jaar.

Tijdens de sluiting is er dus achter de schermen hard gewerkt om een mooie affiche samen te stellen voor deze zomeravonden.

Na de zomeravonden, verwelkomt het team van de Bogaard weer publiek in de zalen met een nieuw programma vanaf september. Dit programma wordt op 10 augustus, de eerste zomeravond, bekendgemaakt via de website en een magazine dat huis-aan-huis  wordt verdeeld.

Ontdek het volledige programma van de zomeravonden op debogaard.be. Tickets kosten 10 euro per avond en zijn te koop vanaf dinsdag 29 juni, 11u via debogaard.be