Sint-Truiden

Truiens openluchttheater Bòddelkèèr geeft noodgedwongen forfait

De leden van het openluchttheater Bòddelkèèr uit Sint-Truiden zien hun 6-daagse optredenreeks rond de kerstperiode volledig in het water vallen door de 4e coronagolf. Wie een ticket heeft gekocht krijgt zijn geld terug.

Met de gekende Truiense humor wilde het toneelgezelschap een aanloopje nemen naar Kerstmis, na een lange ‘on hold’ sinds de pandemie uitbrak. De ploeg investeerde heel wat tijd om alles georganiseerd te krijgen en aan een hoog tempo te repeteren. De tickets gingen alvast vlotjes de deur uit. “Helaas, na drie golven komt er een vierde in volle vaart aangerold”, klinkt het verbolgen. “We hadden zo graag onze kerstvoorstelling gebracht, maar de hoge interactie met het publiek waarbij mensen zelf hun plaats kiezen nemen het karakter van de Bòddelkèèr weg. We zouden zelf een toegang moeten maken, zelf voor stoelen zorgen en jullie zouden moeten lachen met mondmaskers op. Da giet nè”, getuigen de leden. Ze vrezen dat ze zichzelf niet gaan kunnen zijn en het publiek er op deze strakke manier niet van gaat kunnen genieten.

Voorzitter Danny Gennez besluit: “We houden ons nog even gedeisd maar reken er maar op dat we met meer energie dan ooit tevoren in de zomer van 2022 er zullen staan.”