Sint-Truiden

Truiense DJ warmt supporters op voor de wedstrijden van de Duivels

Bij de start van het EK voetbal laat ook de Truiense Feest DJ Lucki Luc van zich horen. Samen met voormalig profvoetballer en ex-Rode Duivel Gert Claessens (Racing Genk, Club Brugge) lanceert hij een bijzondere Spotify-lijst, waarmee ze de supporters opwarmen voor de wedstrijden van het nationale elftal. 

Stromae, Shakira, Vengaboys, maar ook ‘De voetbaldans’ van Kabouter Plop staan verrassend genoeg in het lijstje. “Thuis of op locatie, we willen iedereen voor de matchen al in de juiste sfeer en op temperatuur brengen. Als je luistert is het meteen al dikke feest”, zegt Feest DJ Lucki Luc enthousiast. De Truienaar noemt zichzelf geen voetbalkenner, hooguit supporter van ons nationale elftal. Het idee van een lijst met voetbalhits sppokt al langer in zijn hoofd. “Twee jaar geleden, toen het wereldkampioenschap voetbal in volle gang was, kreeg ik tijdens mijn dj-sets in de zomerbars heel wat aanvragen voor nummers die voetbal gerelateerd waren. In no-time had ik dus een lijstje in mijn achterhoofd van sfeermuziek en ambiance. Ex-voetballer Gert Claessens ken ik vrij goed, want zijn zoon en mijn dochter zijn een koppel. Toen ik hem contacteerde voor wat advies rond mijn idee, waren we beiden zodanig enthousiast dat we beslist hebben om samen een Spotify-lijst te maken met echt meezinghits”, zegt Luc.

Aanmoedigingssongs

Voormalig Rode Duivel Gert Claessens bevestigt dat het lijstje van 24 aanmoedigingssongs voor ons nationale elftal op het komende EK snel klaar was. De ex-profvoetballer speelde bij verschillende clubs, (Lierse, Club Brugge, KRC Genk…), werd 4 keer geselecteerd voor het Belgische elftal en scoorde in zijn eerste Duivels-selectie meteen ook een doelpunt tegen Wales, een wedstrijd die België in 1997 met 3-2 won. Claessens: “Ik ken de Vlaamse voetbalsupporter maar al te goed. Feest DJ Lucki Luc en ik zijn bijna even oud, dus we zitten muzikaal op dezelfde golflengte.”

Spotify-lijstje


De ‘Feest DJ Lucki Luc feat. Gert Claessens: EK Duivelse Feest Lijst’ bevat tal van voetbalhits, waaronder nummers van Stromae (‘Ta Fête’), Vengaboys (‘To Brazil!’) en Shakira (‘Waka Waka (This Time For Africa)’ en ‘Dare’ (La La La)). Ook ‘De Voetbaldans’ van Kabouter Plop en ‘Helemaal Koekoek’ van Louis Flion feat. Koen Crucke kregen net als ‘De Brabançonne’ een plekje in de lijst. Het favoriete voetbalnummer van de Limburgse feest-dj werd uiteraard ook geselecteerd: “‘We’ve got the whole world in our hands’ van Nottingham Forrest With Paper Lace. Wat een zalig nummer uit de jaren tachtig. Als kind zongen we dat vaak op de speelplaats. Het is een liedje dat een groot nostalgisch gevoel opwekt”, besluit DJ Lucki Luc.

De 24 nummers van de ‘Feest DJ Lucki Luc feat. Gert Claessens: EK Duivelse Feest Lijst’ bevat 24 hits en kan je vinden op Spotify.   
Feest DJ Lucki Luc is exclusief te boeken bij House of Entertainment.