Sint-Truiden

Truiense drugdealer riskeert zware straf

Veertig maanden cel en 16.000 euro boete…dat vraagt de procureur aan de correctionele rechtbank van Hasselt voor een drugdealende Truienaar. De hardnekkigheid waarmee de man blijft dealen brengt hem nu in de buurt van een zware straf.

Bij een politiecontrole in september had de man 650 euro cash op zak en 66 gram marihuana. Uit het gsm-verkeer van de dealer blijkt ook dat er afnemers zijn van speed en cannabis. Er volgde een huiszoeking die nog meer aan het licht bracht: een kweekruimte, een klantenlijst, verpakkingsmateriaal, 25 gram cannabis, een precisieweegschaal en 540 euro cash. De man had al eens eerder een veroordeling opgelopen van 20 maanden cel voor gelijkaardige feiten. Vandaar dat de procureur nu een zwaardere straf eist.

Peter Donné, de raadsman van de beschuldigde, onderstreepte dat de man drugs verkocht om te overleven en in eigen gebruik te voorzien. Hij wijst erop dat de jongeman een vriendin heeft die zwanger is. Hij hoopt dat zijn cliënt een straf krijgt met uitstel omdat hij een allerlaatste kans verdient, gezien zijn goede voornemens. De uitspraak volgt op 10 februari.