Sint-Truiden, Sport

Twee uur gratis parkeren aan Sportpark Haspengouw

Het Truiense stadsbestuur buigt dan toch voor de eis van de Vooruit-oppositie en van Carl Nijssens (CD&V). Het gratis parkeren op Sportpark haspengouw wordt opgetrokken naar twee uren. Gratis bestaat dan toch, zij het enkel voor die twee uur.

Na weken van gebakkelei op de gemeenteraad en in de media is de kogel dan toch door de kerk. De sporters en zwemmers mogen twee uur gratis parkeren op Sportpark Haspengouw aan de Olympialaan. De door schepen François aangekondigde eenvoudige oplossing is dat ook: twee uur gratis. Daarna zal je per uur één euro moeten betalen.

Zowel Vooruit als CD&V’er Carl Nijssens dringen al maanden aan op een tegemoetkoming naar de sporters en de zwemmers. “Eén uur gratis is beslist te weinig. Twee uur is toch het minimum.” Het parkeerbedrijf dat een raad en een directiecomité heeft dat bestaat uit gemeenteraadsleden kon een akkoord afkloppen met Lago en de stad. Enkel na het tweede uur zal de parking betalend zijn. “Dat dient om het langparkeren te ontmoedigen”, zegt schepen Jo François (N-VA). “Per dag betaal je een maximumbedrag van 20 euro. Zo komen we tegemoet aan onze sporters en zwebadgebruikers.”

De nieuwe retributieregeling wordt deze maand nog bekrachtigd door de raad van bestuur van Trupark en door de gemeenteraad van Sint-Truiden. De nummerplaten van de wagens zullen gescand worden met het ANPR-camerasysteem. Binnen enkele maanden wordt alles geëvalueerd.