Sint-Truiden

Uitbraak corona in Sint-Truiden *** bezoekverbod in 2 woonzorgcentra en 4 scholen dicht

Vier kleuter -en basisscholen sluiten de deuren na het stijgend aantal coronabesmettingen in Sint-Truiden. De woonzorgcentra Triamant Haspengouw in Velm en Serrenhof Orelia laten voorlopig geen bezoek meer toe.

Gisteren werden alle 280 leerlingen en 25 leerkrachten van basisschool Schuttershof in Sint-Truiden getest op corona. Daaruit blijkt dat 54 mensen positief testten en 252 mensen negatief.

Naast basisschool het Schuttershof in Sint-Truiden, moeten nu ook kleuter- en basisschool Momentum en Villa De Raam voor 10 dagen dicht. Vandaag zullen alle 250 leerlingen en 50 personeelsleden getest worden in het speciaal opgerichte testcentrum in de Trudosporthal. “We roepen alle ouders op om naar ons testcentrum te komen om hun zoon of dochter te laten testen.” Ook basisschool De Letterfant in Gelinden gaat tijdelijk dicht. Daar zijn er 10 leerkrachten van de basisschool die in quarantaine moeten, waardoor er onvoldoende personeel is om les te geven. De 160 kinderen krijgen daardoor vanaf vandaag afstandsonderwijs. De kleuterschool met zo’n 100 kinderen blijft gewoon open.

Enkele woonzorgcentra gaan op slot

Het woonzorgcentrum Triamant Haspengouw in Velm heeft beslist om extern bezoek te verbieden. Ook andere woonzorgcentra zouden dat voorbeeld volgen. Woonzorgcentrum Serrenhof Orelia volgt dat voorbeeld. “We vinden het erg voor de bewoners, maar willen risico’s vermijden en onze bewoners een rooskleurige toekomst bezorgen”, vertelt directrice Ann Roosens. In Serrenhof Orelia starten ze vandaag voor het eerst met vaccineren.