Sint-Truiden

Sint-Truidense burgerinitiatief start fietsbieb voor kinderen

Fietsbieb Sint-Truiden opende zaterdag haar deuren. In een fietsbieb kun je een kinderfiets lenen en later inruilen voor een grotere maat. Net als in de boekenbieb betaal je enkel een bescheiden lidgeld. In Sint-Truiden zijn er heel wat gezinnen die het minder breed hebben. Zij kunnen hun kinderen nu toch fietsplezier gunnen.

In navolging van 6 andere Limburgse gemeenten heeft nu ook Sint-Truiden een eigen fietsbieb.

Ooit was de Trudostraat nummer 35 een schrijnwerkersatelier. De Sint-Truidense vrijwilligers toverden na veel opruimen en herschilderen het pand om tot een heuse Fietsbieb. “Hier kunnen kinderen tot 12 jaar een fietsje komen uitlenen tegen 20€/jaar. De bieb zal vanaf nu elke 2de zaterdag van de maand open zijn”, vertelt Karel Lambeens. “Het is een burgerinitiatief waarvan de opstart gefinancierd is door Sint-Truiden Solidair en de Sint-Truidense serviceclubs.” Lambeens klinkt ook dankbaar: “Ik vind het vooral knap dat Magda Stevens en zoon Karim ,die boven het atelier wonen, de ruimte gratis ter beschikking stellen voor de Fietsbieb. op die manier is het een echt burgerproject geworden.”

Vele helpende handen

Om de fietsen in goede staat en zeker ook veilig te krijgen zijn er een 10 tal vrijwilligers de afgelopen maanden druk bezig geweest. “Alle fietsen die verhuurd worden zullen perfect in orde zijn. De Fietsbieb past binnen de circulaire economie en draagt bij aan het fietsvriendelijke klimaat”, geeft Lambeens ons mee.

FIETSBIEB – Voor kinderen tot 12 jaar – Elke 2e zaterdag van de maand van 14 tot 16 uur

Online je afhaalmoment reserveren is noodzakelijk via de volgende link https://www.supersaas.be/schedule/Fietsbiebsinttruiden

Heb je zelf thuis nog een kinderfiets staan die niet meer gebruikt wordt en die je aan de Fietsbieb wil schenken, of wil je als vrijwilliger meewerken mail dan naar fietsbiebsinttruiden@gmail.com