Sint-Truiden

Gemeenschapsonderwijs Zuid-Limburg sluit alle secundaire scholen

Alle GO! secundaire scholen van Sint-Truiden zijn overgegaan tot afstandsonderwijs omdat grote aantallen leerlingen en personeelsleden in quarantaine of isolatie zitten. Voor andere scholen in Sint-Truiden wordt individueel bekeken waar overgegaan moet worden tot deze regel. Daarnaast geldt er tot en met minstens 12 februari een verbod op alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen jonger dan dertien jaar voor de stad Sint-Truiden en de aangrenzende gemeenten.

Het verbod is geldig in Sint-Truiden, Alken, Wellen, Borgloon, Heers, Gingelom en Nieuwerkerken. Dit nadat in drie scholen (basis- en kleuterschool Schuttershof, basis- en kleuterschool Momentum en Leefschool De Villa) 66 besmettingen met het coronavirus werden vastgesteld bij het personeel en de leerlingen.
Omdat het voor ouders moeilijk is om zich hierop te organiseren, wil de stad Sint-Truiden samen met de school opvang voorzien in de scholen die open zijn. Op die manier blijven de kinderen in hun schoolbubbel en kunnen ouders toch beroep doen op kinderopvang.