Sint-Truiden

Vandenhove (Vooruit) vraagt onderzoek naar vroegtijdige vaccinatie burgemeester Heeren

Vanuit een bron uit het vaccinatiecentrum kreeg Trudocs in het weekend bewijzen dat de Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V), haar 24-jarige zoon Laurens en zus Ann uit Tongeren zijn gevaccineerd. Gezien de wet op de privacy heeft Trudocs de bewijzen zaterdagavond overgedragen aan Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove (Vooruit). Die eist een onderzoek. “Als de bewijzen kloppen moet de burgemeester opstappen”, vindt het gemeenteraadslid.

De online nieuwswebsite Trudocs is duidelijk op haar website. “Onze klokkenluider werkt voor het vaccinatiecentrum. Zijn geweten begon aan hem te knagen”, aldus de Trudocs-redactie. De site citeert de klokkenluider: “Kijk, ons team werkt voor 4 gemeenten: Tongeren, Leopoldsburg, Borgloon en Sint-Truiden. In die drie eerste gemeenten hadden wij geen enkel probleem en verliep alles vlot. Maar in Sint-Truiden was dat een ander paar mouwen. Daar werd voortdurend met de lijsten gesjoemeld. Voortdurend kwam ons team in de problemen, omdat mensen hun vaccinatie misliepen, of een ander dan het opgegeven vaccin kregen. Telkens na een tussenkomst van zo’n Probis-manager.”

Vandaag is het vermeende vroegtijdige vaccineren van de burgemeester, enkele familieleden en medewerkers voorpaginanieuws in Het Belang van Limburg.

Onethisch

Oud-burgemeester Vandenhove vindt dat als de feiten kloppen, Veerle Heeren een stap opzij moet zetten. Het is onethisch”, reageert Vandenhove op die vaccinatieafspraken. “Het is geen manier van handelen omdat er duidelijk een systeem achter zit, waarbij de burgemeester en de mensen uit haar entourage eerder ingeënt worden, ongeacht of ze daar al recht op hebben”, zegt hij. “Het gaat hier om een gezondheidscrisis en ik vind het geen manier van doen. Vandaar dat ik de gegevens waarover ik beschik, zal overmaken aan de gouverneur Jos Lantmeeters en het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid.”

Geen commentaar

Voorlopig reageert burgemeester Heeren nog niet. Ook op de gemeenteraad van eind maart zei ze al dat ze geen commentaar geeft over haar medisch dossier.