Sint-Truiden

“Burgemeester, doe het bloesemzwembad open en neem die foto’s later!”

Vlaams Belang Sint-Truiden vraagt bij monde van Roosmarijn Beckers, voorzitter van de lokale afdeling, om de zo vaak beloofde opening op 2 april te laten doorgaan. “Open het zwembad. De jeugd heeft al teveel offers moeten brengen.

Na een tijdje van stilzwijgen op gemeentelijk vlak komt de partij Vlaams Belang langs de grote poort de stad Sint-Truiden terug binnen. Het zwembad van Sint-Truiden blijft onverwachts gesloten op bevel van de burgemeester. En dat is niet naar de zin van Vlaams Belang Sint-Truiden.

“Kinderen zijn de dupe van het beleid waarbij de scholen gesloten werden en hun hobby’s drastisch ingeperkt”, steekt Beckers van wal. “En dan komt dit er ook nog eens bij. Volgens de huidige coronamaatregelen mogen zwembaden open blijven.”

Er is de voorbije maanden vaak in de media getoeterd over de opening van het zwembad. Truienaren zitten al een jaar lang zonder zwembad en zeker de laatste weken werd er naar uitgekeken. Beckers vult aan: “Ik begrijp niet dat de stad het zwembad niet opent. De burgemeester zou beter eerst aan onze jongeren denken. Heel wat Truienaren wonen klein, soms op een appartementje met meerdere personen. Een officiële opening met foto’s voor de media kan later toch nog altijd”, aldus de lokale voorzitter.

Vlaams Belang 2024 in Haspengouw – opiniestukje

Bij de parlementsverkiezingen van 2019 behaalde de partij van Beckers in het kanton Sint-Truiden 20%. Volgens Beckers is het de bedoeling om in 2024 bij de gemeenteraadsverkiezingen op te komen in alle Haspengouwse steden en gemeenten. In Borgloon is Bruno Van Wetteren al een tijdje actief, en ook in de andere gemeenten zal er worden gewerkt aan een lijst.

Met vandaag uit te pakken over het bloesemzwembad is het startschot gegeven voor een revival van de partij op het lokale niveau. De burgemeester van Sint-Truiden wordt weggezet als iemand die haar beloftes niet nakomt (opening zwembad op 1 april was er altijd gezegd) en krijgt een sneer omdat ze nu de opening uitstelt omdat dat beter past in haar media-programma. Het zwembad was iets om naar uit te kijken voor de modale Truienaar. De partij Vlaams Belang heeft dat snel en goed aangevoeld.

Een betere timing voor een come back had de partij zich niet kunnen dromen.