Sint-Truiden

Voormalige ‘Blokker’ wordt Italiaanse foodmarket

Projectontwikkelaar Amaury Verelst heeft het pand van de voormalige Blokker gekocht. Dat schrijft de Truiense nieuwssite Trudocs. Het gebouw zal worden gesloopt en er komt een nieuwbouw met 3 verdiepingen. Samen met de Siciliaanse chef Fabio Mirisola komt er aan de voorzijde onder andere een Italiaanse Foodmarket.

“Het is een groot gebouw met drie verdiepingen, waarbij we een mix van horeca en wonen willen creëren”, legt Amaury Verelst uit. “De achterkant krijgt een woonfunctie, de voorkant die uitgeeft op de Groenmarkt een horecafunctie. Samen met bekende horecamensen streef ik naar meer beleving op de Groenmarkt.”

Fabio Mirisola

Daarbij is ook Fabio Mirisola van Coco Pazzo betrokken. “Ja, wij denken aan een Italiaanse Foodmarket in de vorm van een totaalbeleving waar je verse Italiaanse producten en bereidingen kan kopen, én waar je ook kan eten. Je kan het het best omschrijven als het culinaire walhalla voor liefhebbers van bella Italia. Of nog anders gesteld: een supermarkt, een delicatessenwinkel en een restaurant in één geheel met enkel Italiaanse producten van de hoogste kwaliteit.”