Sint-Truiden

Vooruit Sint-Truiden wil oud rusthuis ter beschikking stellen van Brustemse verenigingen

Het woonzorgcentrum (WZC) Sint-Laurentius in Brustem wordt door de stad te koop gesteld. Oppositiepartij Vooruit ziet een opportuniteit om de Brustemse verenigingen een onderdak te bieden.

“Onlangs werd het gewezen rusthuis in Brustem in de etalage gezet om de renovatie van woonzorgcentrum ’t Meiland te financieren”, zegt Vooruit-raadslid Filip Moers. “Ik stelde een tijd geleden al dat Sint-Laurentius uitermate geschikt zou zijn als onderkomen voor een aantal Brustemse verenigingen, naar het voorbeeld van het gemeenschapscentrum van Zepperen. De Stad Sint-Truiden zou dus in die optiek de gebouwen kunnen aankopen van haar eigen Zorgbedrijf.”

Gemeenschapsruimtes  

Brustem is één van de drie Truiense centrumdorpen die verder mogen uitbreiden. Filip Moers: “Het is cruciaal dat hierbij de nodige gemeenschapsruimtes worden voorzien. Een zoveelste privé-bouwproject met appartementen stimuleert niet noodzakelijk het gemeenschapsgevoel. Veel Brustemnaars hebben te kennen gegeven dat ze het gebouw graag bewaard zien omdat het de laatste verblijfplaats was van hun familieleden. Een herbestemming en renovatie van de gebouwen om verenigingen te huisvesten zou hieraan tegemoet komen.” Het gemeenteraadslid kijkt hierbij vooral naar het voorbeeld van het naburige Zepperen. “Daar heeft men dit succesvol kunnen realiseren. In Brustem doet zich nu een gouden kans voor om hetzelfde te doen”, besluit Moers.