Sint-Truiden

Werkte Veerle Heeren voldoende mee met het onderzoek?

“Ik zal volledig meewerken aan het onderzoek.” Tot daar de woorden van Veerle Heeren bij de aankondiging van het onderzoek door Audit Vlaanderen naar de werking van het vaccinatiecentrum. Maar nu blijkt dat er toch wat wordt achtergehouden.

Audit Vlaanderen heeft opmerkingen over het mailadres van Heeren. De burgemeester laat de mails die aankomen op haar officiële adres doorsturen naar haar privémail. Toen de onderzoekers vroegen of ze het mailverkeer van dat privéadres konden lezen kregen ze geen antwoord. En dat botst met de uitspraak van de burgemeester zelf. Die had gezegd voor de volle 100% mee te zullen werken aan het onderzoek. Niet dus. Vraag is nu of Audit Vlaanderen meer had kunnen bovenspitten als ze die mails had mogen inkijken. “Natuurlijk, anders had de burgemeester die mails toch vrijgegeven”, reageren Truienaren, op onze rondvraag. We stelden zonet de vraag aan Audit Vlaanderen en hopen antwoord te krijgen.

Ondertussen blijkt dat Heeren niet 13 maar 14 mensen uit haar omgeving vroegtijdig heeft laten vaccineren. Over wie het gaat is niet geweten.

Opvallend is dat N-VA en Open VLD de coalitie in stand houden. Truienaren reageren misnoegd: “Van de zogenaamde kracht van verandering blijft er dus niet veel meer over. N-VA is in Sint-Truiden verveld tot een traditionele politieke partij waarbij het in stand houden van de macht en de postjes bovenaan de lijst staan.”