Sint-Truiden

Woorzorgcentrum Sint-Truiden ‘Villa Rosa’ start met videobellen

Vanaf dinsdag kan de bewoner van Villa Rosa videobellen via het televisiescherm op zijn kamer. Een heel gebruiksvriendelijk systeem waarbij bewoner en familie contact kunnen leggen.

Via het tv-scherm kan de familie “op bezoek komen in de kamer”, samen een tasje koffie of een aperitiefje drinken en kan de gezellige babbel beginnen vanuit de zetel thuis en in het woonzorgcentrum. “Dit is in coronatijden echt een ware troef om het isolement en de eenzaamheid te doorbreken. Bovendien kan het bezoek coronaproof verlopen!”, zegt voorzitter Pascal Monette.

“Op het televisiescherm van de bewoner plaatsen we een camera. Deze staat in verbinding met het videobelsysteem. De bewoner draagt een armband en zal via het televisiescherm of via een lichtsignaal op de armband melding krijgen van een inkomende oproep. Door een simpele druk op de knop (van de armband) zal de bewoner deze oproep kunnen beantwoorden en verschijnt de beller op het televisiescherm.”

Het is de bedoeling dat familie en vrienden daarna de app downloaden op hun smartphone of laptop. Vanuit die app kunnen ze dan bellen naar hun familielid in het woonzorgcentrum.