Sint-Truiden

Zware lek in waterleiding Luikerstraat geraakt niet snel opgelost

De Luikerstraat is sinds donderdag 20 januari afgesloten voor alle verkeer. Het gaat om de Brustempoort, het stukje aan het Europaplein richting centrum. De problemen met een grote waterlek blijven aanslepen. De ondergrondse gewelven zijn beschadigd, wat maakt dat het verkeer er voor onverwachtse inzakkingen zou kunnen zorgen.

Het stukje Luikerstraat aan het Europaplein is afgesloten voor alle verkeer wegens een ernstige waterlek. De maatregel werd vorige week donderdag genomen nadat gebleken was dat er in de hoofdleiding een waterlek zat. De storing is zeer ernstig te noemen. Het grote lek spoelde immers veel ondergrond weg, waardoor het wegdek instabiel is. Een gedeelte van de Luikerstraat is nu al verzakt (foto onderaan). Het wordt een hele klus om dat terug in orde te krijgen. Maar dat kan nog dagen duren….of spreken we van weken?

Voorsmaakje van autoluwe stad?

De gebeurtenis met het lek kan misschien ongewild een proefperiode worden voor een aangepast mobiliteitsbeleid van de stad. De voorbije dagen waren er opmerkelijk minder verkeersproblemen in het centrum, wellicht door de autoluwheid die er nu is ontstaan. Sint-Truiden heeft ook verschillende parkings tegen het centrum aan., die nu meer gebruikt kunnen worden.

De problemen begonnen vorige week donderdagmiddag toen een ondergronds waterlek ontdekt werd ter hoogte van de Luikerstraat 82