Sint-Truiden

Alien Cuvalo uit Sint-Truiden droomt van het kroontje van Miss België

De Truiense Alien Cuvalo is amper 20 jaar en barst van ambitie om alle anderen op de finale van Miss België achter zich te laten. “Als ik Miss België word ga ik me inzetten voor kinderen, jongeren en hun mentale welzijn”, aldus Alien. Zondag 6 februari vliegen de missen naar Egypte voor een fotoshoot en komt de finale dichterbij. Tijd voor een gesprek.

Haspengouw Nieuws: Alien, jij woont in Sint-Truiden?

Alien: “Ja,  dat klopt. Ik ben trouwens super trots om de stad Sint-Truiden te mogen vertegenwoordigen op de finale van Miss België. Ik heb er echt zin in.”

Wat doe je op dit moment? Studeren of werken?

Alien: “Ik studeer voor leerkracht lager onderwijs aan Hogeschool PXL in Hasselt. Ik kan er enorm van genieten om met kindjes bezig te zijn en hen dingen aan te kunnen leren.”

Hoe zou je jezelf omschrijven?

Alien: “Ik ben een echt meisje-meisje, maar ik heb ook een stoerder kantje. Ik droom er namelijk van om ooit rallypilote te worden. Al jarenlang ga ik samen met mijn papa naar de kampioenschappen van de rally kijken en ik ben er zot van. Ook karten is één van mijn favoriete hobby’s. Ik ben verzot op snelheid!”

In Limburg zijn we vertrouwd met Italiaans klinkende namen. Zit ik juist?

Alien: “Mijn achternaam heb ik eigenlijk te danken aan mijn Kroatische opa. Maar mijn andere opa was inderdaad een Italiaan.”

Waarom doe je eigenlijk mee met deze wedstrijd?

Alien: “Ik doe mee aan Miss België om mijn zelfvertrouwen een boost te geven en om eens een keer uit mijn comfortzone te stappen. MB is meteen een hele grote verkiezing en dit is voor mij ook de eerste. Met mijn deelname wil ik een voorbeeld zijn voor andere jonge meisjes en tonen dat ze hun dromen moeten najagen, net zoals ik nu gedaan heb.”

MB begint altijd met veel kandidaten. Onderweg vallen er veel af. Jij bent nu echt al heel ver geraakt. Wat is je gevoel daarbij?

Alien: “Klopt! We zijn begonnen met meer dan 2000 inschrijvingen voor MB. Voor de provinciale finale waren we nog met 210. Op die finale werden verschillende titels uitgedeeld waardoor we nog overbleven met 80 meisjes en uit die groep werd de top 42 bekend gemaakt en uiteindelijk na enkele cognitieve testen en jurygesprekken kwamen we uit op 30 finalistes. Ik heb dus verschillende rondes doorstaan en ik ben super dankbaar dat ik deze kans krijg. Toen ik het doosje opendeed met het goede nieuws dat ik finaliste ben, kon ik het eerst even niet geloven.”

Ik zie dat je straalt. Het doet je echt veel, hé?

Alien: “Ja, het doet me zeker wat! Het is al van kleinsaf aan mijn droom om MB te worden. Ik weet nog heel goed hoe ik altijd de shows van Miss België volgde op televisie en op het internet. Ik kijk ook op naar de meisjes die eraan deelnemen. Ik ben dus enorm blij met het feit dat ik al zo ver geraakt ben en blijf ook nu mijn uiterste best doen.”

Nu, Miss België houdt veel meer in dan enkel een uiterlijke schoonheid zijn. Ga jij je inzetten voor een project ofzo?

Alien: “Ik organiseer al enkele kleine projecten voor het goede doel van Miss België, alhoewel dat niet altijd lukte door de pandemie. Onlangs organiseerde ik een carwash for charity, waarmee mooie bedragen zijn binnengehaald die we aan het goede doel hebben kunnen schenken. Ook nu ik finaliste voor Miss België ben blijf ik me hiervoor inzetten.”

Wat staat er op het programma van MB de komende tijd?

Alien: “Nu zondag vertrekken we samen met de 30 finalisten voor een week naar het zonnige Hurghada in Egypte. Daar verblijven we in het Baron Palace Hotel Sahl Hasheesh. Hier gaan we niet enkel genieten van het zonnetje, maar ook fotoshoots doen en beautyshots maken voor op de finale. Ik kijk er naar uit om herinneringen voor het leven te maken. Miss België is tot nu toe al een heel mooi avontuur geweest waardoor ik echt opengebloeid ben. Elk stapje dichter bij het kroontje is mooi meegenomen. Ik ben super dankbaar en blij dat ik al zo ver mogen komen ben en naar huis gaan met het kroontje zou een droom zijn die uitkomt.”

Bedankt, Alien, voor dit fijne gesprek.

Alien: “Heel graag gedaan! Bedankt voor de uitnodiging!”

De finale van Miss België vindt plaats op 26 maart in het Proximustheater in De Panne. Je kan Alien steunen door op haar te stemmen. SMS MB19 naar 6665.