Haspengouw Nieuws

Sneltrein Hasselt-Antwerpen voor Zuid-Limburgers geactiveerd

Sinds 13 december spoort er elk uur een rechtstreekse trein tussen Hasselt en Antwerpen. De trein zal veel sneller op zijn bestemming zijn omdat die quasi nergens stopt. Voor wie in Haspengouw woont schept dit – opnieuw – perspectieven om de trein te gebruiken.

De NMBS gaat dus een rechtstreekse trein laten sporen tussen Hasselt en Antwerpen. Die reed al, maar enkel tijdens de spitsuren. Bovendien zal de rechtstreekse trein niet langer in Aarschot stoppen, waardoor er een half uur tijdswinst in zit.

Veel Hasselaren en ook mensen uit de regio Genk, Tongeren en Sint-Truiden nemen de wagen. “Als ik nu het openbaar vervoer zou gebruiken ben ik drie uur onderweg”, vertelt Marc Verheyen. Hij kiest voor de zeer drukke E313, net als vele andere Limburgers. Met de komst van de snelle, rechtstreekse trein kan er alvast overwogen worden om opnieuw de stap te zetten naar het openbaar vervoer. Heikel punt daarbij blijft het betalend parkeren aan de NMBS-stations. “Dat is absoluut een minpunt”, besluit Verheyen.