Tongeren

Tongeren gaat groene longen creëren van oude tuinen en gebouwen

Het stadsbestuur van Tongeren gaat de tuin van het justitiehuis opkalefateren en openstellen voor het publiek. Ook op andere plekken met verouderde gebouwen wil de stad groene plaatsen creëren naar het voorbeeld van de mooie kloostertuin in het Teseum (foto).

Zo gaat de stad voormalige rijkswachtkazerne op de Maastrichtersteenweg verkopen en enkele nieuwe stadstuinen openstellen. De tuin van het justitiehuis in de Kielenstraat zal als stadstuin worden ingericht. Er komt een toegangsweg via de Maastrichterstraat. Daarvoor wordt een leegstaand handelspand van de stad gesloopt. Via de Schiervelstraat, die ook grenst aan de tuin van het justitiehuis, zou er nog een tweede toegang komen.

Repenstraat

Meer van hetzelfde met het voormalige arrondissementscommissariaat in de Repenstraat, midden tussen het stadscentrum, het Begijnhof en De Motten. Dat gebouw wordt vandaag gebruikt door de balie, maar komt leeg te staan. Ook daar is er een tuin die voor het grote publiek toegankelijk kan worden gemaakt. In de zomer worden daar nu al concerten en voorstellingen gegeven.