Tongeren

Verdachte brand in het te slopen hotel Chemin de Fer in Tongeren

Zondagochtend heeft het gebrand in het hotel Chemin de Fer in Tongeren. Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen uit de ramen van de eerste verdieping. Omdat het gebouw voor het stadsbestuur mag gesloopt worden, is kwaad opzet niet uitgesloten.

Zondagochtend kreeg de brandweer een oproep dat er een brand was uitgebroken in het leegstaande hotel Chemin de Fer tegenover het station. “Toen wij aankwamen zagen we dat de vlammen en de rook uit de ramen kwamen van de eerste verdieping”, vertelt commandant Martijn Stassen van de brandweer. “We hebben het gebouw nog doorzocht, maar er waren geen mensen meer aanwezig.” De brand werd gelukkig snel geblust.

Geurtje aan brand

Het bekende gebouw staat al jaren leeg en wordt bewoond door krakers. In Tongeren bestaan plannen om het gebouw te onteigenen. Het leegstaande hotel staat al een tijdje te verkommeren en is in handen van Manu Appeltans, die al eerder in ons nieuws kwam met huisjesmelkerij. De stad Tongeren maakte onlangs bekend dat ze het pand wil onteigenen.