Haspengouw Nieuws

Vernieuwing wegdek kruispunten N80 Sint-Truiden met enkel ’s avonds verkeershinder

De vernieuwing van het wegdek op twee kruispunten met de N80 op Truiens grondgebied zal voor zo weinig mogelijk overlast zorgen. Het agentschap Wegen en Verkeer plant de werkzaamheden ’s avonds in na 20 uur.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in Sint-Truiden de komende dagen het wegdek ter hoogte van twee kruispunten van de N80 tijdens vier werknachten . Het gaat om twee met verkeerslichten geregelde kruisingen, nl. met de N718 en met Nachtegaal (N759). Bij beide zones worden enkele honderden meters wegdek van de N80 mee vernieuwd, waar spoorvorming aan het optreden was. Per werknacht is de N80 in één richting afgesloten voor verkeer. Er geldt dan een omleiding via de Hasseltsesteenweg N722.
Tijdens deze werkzaamheden vernieuwt de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte. Hij zal het huidige wegdek affrezen, het vervolgens in twee lagen asfalt heraanleggen en nieuwe markeringen aanbrengen. Het asfalt van de zijtakken wordt nu niet vernieuwd. Op een latere datum zullen er ook nog verkeerslussen voor de verkeerslichtenregeling in het wegdek worden geslepen. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker.

Beperking verkeershinder

Om de verkeershinder te beperken, wordt er ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt, in twee fases van elk twee nachten. Per fase wordt dezelfde rijrichting van beide kruispunten gelijktijdig aangepakt:

Fase 1: werken en omleiding rijrichting Sint-Truiden

Do. 3 juni 20u tot vr. 4 juni 06u
Vr. 4 juni 20u tot za. 5 juni 12u

Fase 2: werken en omleiding rijrichting Hasselt

Do. 10 juni 20u tot vr. 11 juni 06u
Vr. 11 juni 20u tot za. 12 juni 12u

Het verkeer op de N80 heeft tijdens de werken steeds doorgang in één rijrichting, aan de kant waar niet wordt gewerkt. Op het kruispunt aan de werfzone kan je enkel rechtsaf draaien tijdens de werkuren. Het verkeer in de andere rijrichting, aan de zijde waar wordt gewerkt, volgt een omleiding via de N722 Hasseltsesteenweg. Overdag, op de twee vrijdagen, is de N80 ter hoogte van de twee kruispunten terug opengesteld in alle richtingen, maar dan rijdt het verkeer tijdelijk over de onderlaag asfalt. Er geldt dan ook een snelheidsbeperking.