Wellen

Asbest op Wellense speelgrond bleef een maand liggen

De door de scouts gevonden asbestplaten in het speelbos van de Grote Beemd is er een maand lang blijven liggen. Ondanks de melding van Welsco Wellen op de jeugdraad ondernam het gemeentebestuur geen actie. Stephanie Billen (open VLD) trok afgelopen weekend aan de alarmbel. Schepen Treunen (CD&V) liet gisterenmorgen de diensten uitrukken om het gevaarlijke goedje te laten opkuisen.

Het moet zowat een maand geleden zijn dat leden van Welsco Wellen in het speelbos stukken asbestplaten vonden. De leiding kaartte het probleem aan via de jeugdraad. Het zou gaan om sluikstort. Maar het gemeentebestuur ondernam geen actie. De scoutsleiding schortte haar activiteiten in het speelbos op, in afwachting van de opkuis door de gemeentelijke diensten. Voor Stephanie Billen (Open VLD) was na één maand de maat afgelopen weekend vol. Ze dringt aan op een aanpak van de zaak en een veilige opkuis. Die kwam er uiteindelijk gisteren. Waarom het zo lang heeft moeten duren vooraleer het asbest-afval werd opgeruimd is niet duidelijk.

Stephanie Billen kloeg afgelopen weekend de mistoestand aan door een foto van het speelbos aan te passen met een bordje ‘Verboden asbest te rapen’, een allusie op het echte bordje ‘verboden te paintballen’