Wellen

Beertje en 3830 kaarsjes

Leerkrachten, directie en ouderraad blikken tevreden terug op de actie met “Beertje”. “We danken de vele Wellenaren die van ons een kaarsje hebben gekocht”, klinkt het dankbaar. Een mooie filmpje hierover met “Beertje” in de hoofdrol is te zien op de Facebookpagina van de school.

“Wanneer de dagen korter worden en de avonden kouder, is het extra gezellig om samen te komen. Helaas kan dat dit jaar niet op een veilige manier. Ieder van ons heeft wel eens behoefte aan de nodige warmte en gezelligheid, wat in school zeker te vinden is tijdens de jaarlijkse kerstmarkt. Omdat deze dit jaar niet kan doorgaan, brachten we deze warmte en gezelligheid virtueel in de school, naar alle leerlingen, leerkrachten, ondersteunend personeel en ook naar de (plus)ouders, grootouders en iedereen die de school een warm hart toedraagt!” Die boodschap van de ouderraad viel erg in de smaak. De oudste kleuters van basisschool De Bron bleven niet bij de pakken zitten en brachten een bezoekje aan het rusthuis. 

De leerlingen brachten een bezoek aan de bewoners van De Bloken.

“Alle kleuters hebben kerstkaartjes ingekleurd, hier hebben we kerstwensen op geschreven en deze zijn we gaan afgeven aan De Bloken. Zo kunnen we voor deze mensen een lichtje zijn in deze donkere dagen”, vertelt de leerkracht. “In school hebben we allemaal geknutseld rond het thema licht. Het hoogtepunt hiervan is een filmpje van de ouderraad waar we met 3830 kaarsjes licht en warmte brachten. Het filmpje van ‘Beertje op zoek naar licht’ kan je bekijken op onze facebookpagina. 

Wellenaren kochten massaal kaarsjes van de school. “Wij danken de vele mensen die ons hebben gesponsord. Met de opbrengst kunnen we de school weer financieel steunen, omdat we sinds Covid-19 tal van activiteiten (schoolfeest, kienavond, grootouderfeest, restaurantdag, kerstmarkt,…) niet meer kunnen organiseren.

Leerlingen maakten kerstkaartjes voor de bewoners van De Bloken