Wellen

Bloemenstraat in Wellen wordt fietsstraat met éénrichtingsverkeer

De drukke Bloemenstraat in het Wellense centrum wordt helemaal aangepakt. Zo zal het gemotoriseerd verkeer enkel nog in één richting het centrum kunnen uitrijden aan 30 kilometer per uur en krijgen de kinderen een veilige oversteekplaats naar hun school via een groter park.

De Bloemenstraat krijgt de laatste jaren veel doorgaand verkeer te slikken. Twee jaar geleden vroeg Marc Weeghmans (Open Vld Wellen) al via de gemeenteraad en de buurtkrant van HBVL om er een fietsstraat van te maken. Die droom lijkt alvast uit te komen met de gisteren voorgestelde plannen van het gemeentebestuur (Vooruit en CD&V) op een infoavond voor de buurtbewoners.

De ganse Bloemenstraat wordt een fietsstraat in twee richtingen en een éénrichtingsstraat vanuit het centrum naar de rand. Het parkje tussen de Bloemenstraat en het Kerkplein met de fontein wordt een stuk groter. Daar wordt de Bloemenstraat volledig afgesloten met paaltjes. Automobilisten kunnen wel nog rond rijden via het Kerkplein om zo de Bloemenstraat te bereiken. Maar de omgeving van het park wordt dus volledig verkeersvrij gemaakt. Door die ‘knip’ wordt het park een stuk groter, en vormt het één geheel met de speelplaats van basisschool De Bron aan de overkant. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de werken in het voorjaar van 2022 van start gaan.